Cannot load DOS! Any key to retry

Sharky Forums


Results 1 to 10 of 10

Thread: Cannot load DOS! Any key to retry

  1. #1
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165

    Cannot load DOS! Any key to retry

    "Cannot load DOS! Any key to retry"

    Thats whats showing up on my screen after booting my computer with any utility disk for my hard drive, I havent tried a WinXX disk cuz i dont have one and cant find one on the net. Any idea what might be the problem? thnx aslo when I boot it without any disk... it just sits there with a black screen and a blinkin curser...

    Attempts to fix:
    - Restore Master Boot Record with XP CD
    - Moved around RAM to see if one was bad or something
    - Removed all my PCI devices, bone dry (mobo, cpu, ram, hard drive only)
    - Tried booting with different disk utilities for the hard drive (Maxtor Blast 3/ PowerMax 4.06) figuring the BIOS couldnt boot it cuz its a 40 gig and the BIOS is too old to handle it. But I doubt thats the case cuz it was reading it a week ago.

    Some Facts:
    - Started giving me problems after Installing a PCI FireWire
    - BIOS detects the Hard drive and everything else good.
    - I am running WinXP Pro
    - 350mhz CPU Pentium II
    - 256MB RAM (2*128MB)
    - Hard drive ran perfectly fine on two other computers two days ago...
    Last edited by DeAthWiSh; 06-20-2003 at 12:28 PM.
    "There's No Escape From DeAth Itself"

  2. #2
    Hammerhead Shark serotone9's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    ny
    Posts
    2,545
    try one from here:
    http://www.bootdisk.com/
    workstation: athlon xp-m 2400+@2.4Ghz | epox 8rda+ | 512mb | seagate 80gb+160gb | arch linux
    web server: athlon xp 1600+ | epox 8k3a+ | 256mb | maxtor 30gb | debian linux

  3. #3
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165
    sweet, thnx for the link... I found that website one time, but I couldnt find it again... Hmm... I tried the Win98 startup disk and it gave me this...

    - Disk I/0 error
    - Replace the disk, and then press any key

    Whats it tryin to tell me? lol... I/O is Input and Output right?

    Update: I just tried a DOS 6.22 disk and it says:

    - Non-system disk or disk error
    - Replace and press any key when ready

    By any chance is there way to get windows started from the "repair" command off the XP CD? thnx...
    Last edited by DeAthWiSh; 06-20-2003 at 02:18 PM.
    "There's No Escape From DeAth Itself"

  4. #4
    Mako Shark
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Philadelphia, PA, USA
    Posts
    4,402
    Is your boot order correct? a:, d:, c:??
    Desktop: Athlon XP 2500+/333 @12*180, 2x 512pc3200 DC, Epox 8rda (nforce2), X800 XL 256MB, WD 200 GB, Lite-On 4x +- DVDRW
    Laptop: Dell Inspiron, Centrino Duo 1.83ghz, 1GB Ram, 100 GB HD, 256 MB Radeon 1400, 17" widescreen display


    www.russsscope.net

  5. #5
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165
    yup sure do =0) im not that much of a newbie heehee... =)
    "There's No Escape From DeAth Itself"

  6. #6
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165
    ::boosting thread up::
    "There's No Escape From DeAth Itself"

  7. #7
    Hammerhead Shark serotone9's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    ny
    Posts
    2,545
    are you sure your floppy drive is working?
    workstation: athlon xp-m 2400+@2.4Ghz | epox 8rda+ | 512mb | seagate 80gb+160gb | arch linux
    web server: athlon xp 1600+ | epox 8k3a+ | 256mb | maxtor 30gb | debian linux

  8. #8
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165
    good question heehee... I mean it was working when the computer was once working... maybe I connected it wrong... thnx for pointing that out
    "There's No Escape From DeAth Itself"

  9. #9
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165
    Nope that wasnt it... connection is right... it goes to read it after BIOS is done detecting everything... and after reading the disk it says Cannot load DOS! Any key to retry. Is there a way to boot from XP CD repair command?
    "There's No Escape From DeAth Itself"

  10. #10
    Catfish
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Miami
    Posts
    165
    Just wanted to thank everyone that contributed to trying to figure this crap out... but I never really figured it out... I just simply put the XP CD in and Cliked INSTALL XP and thne it said if I wanted to INSTALL A COMPLETE NEW ONE or REPAIR the current one and I put repair... and it deleted files and copied files and went through the installation of XP thing... and 40 minutes late... WALLAH! Working again... Oh well as long as its working now
    "There's No Escape From DeAth Itself"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



×
We have made updates to our Privacy Policy to reflect the implementation of the General Data Protection Regulation.